Бандажна техніка шугаринга в домашніх умовах, використання смужок

 

Як провести процедуру шугаринга самостійно

Обробіть шкіру антибактеріальним лосьйоном, обсушити серветкою і присипте тальком для знежирення, щоб карамель краще прилипала до поверхні. Розімніть з пасти кульку і розмажте його на обрану область депіляції. Зніміть швидким рухом або поступово скотився масу у напрямку росту волосся. Сформуйте новий кульку і повторіть процедуру на наступній ділянці.

Депіляцію зони бікіні зручно робити у ванній. Після процедури прийміть душ, змивши з себе залишки цукрової пасти. Обробіть шкіру зволожуючим і пом’якшувальною засобом. При виробленні певної навички шугарінг не відбиратиме у вас багато часу, зате про небажаної рослинності ви зможете забути на 2-3 тижні.

 

Рецепт цукрової пасти для шугаринга

Змішайте 10 ст.л. цукру, 1 ст.л. води і 2 ст.л. лимонного соку (можна вичавити половинку лимона). Залийте суміш в металевий посуд з товстим дном або емальовану каструлю, поставте сироп на повільний вогонь. При безперервному помішуванні і постійній температурі доведіть суміш до кипіння, не додаючи і не збавляючи вогонь. Прозорий киплячий сироп з дрібними бульбашками протримаєте на вогні 10 хвилин до придбання сумішшю карамельно-золотистого відтінку, після чого зніміть каструлю з вогню, перелийте складу в пластиковий посуд і поставте в прохолодне місце. Металеву ємність з-під сиропу залийте гарячою водою.

Через 3 години спробуйте нанести трохи суміші на палець і скачати її в грудочку. Якщо кулька зберігає форму, значить, паста зварена правильно і підійде для процедури. Отриману пасту можна зберігати в пластиковій ємності, розтоплюючи перед використанням на водяній бані і заново охолоджуючи.

 

Вибір цукрової пасти для депіляції

Професійні пасти, які застосовуються для шугаринга, розрізняються залежно від того, для яких зон депіляції і волосся якої жорсткості і довжини вони будуть використовуватися.

М’яка, ніжна і еластична паста підійде для рівних і великих поверхонь, таких як поверхні рук і ніг. Її наносять в розігрітому стані, використовують при мануальної і бандажної техніках.

Паста середньої щільності універсальна. Вона застосовується при класичній мануальної техніки і забезпечує мінімальне навантаження на руки.

Щільну пасту використовують для депіляції рук, ніг, зони бікіні, пахв і вусиків, в тому числі в жарких приміщеннях з підвищеною вологістю. Дуже щільна паста буде ідеальною для депіляції найчутливіших інтимних зон. Застосовувані техніки – класична мануальна і з аплікацією.

 

І в косметичних салонах, і в домашніх умовах застосовують різні техніки цукрової депіляції:

  • мануальну,
  • з аплікацією,
  • бандажну.

Класична мануальна техніка шугаринга

При виконанні мануальної техніки пасту наносять на тіло руками. М’якої пасти надають консистенцію вузького меду, попередньо розігрів її до 35-40 градусів. Масу рівномірно розподіляють на область депіляції подушечками пальців, стежачи за тим, щоб вона не розтікалася. Через кілька секунд пасту знімають різким рухом у напрямку росту волосся паралельно шкірі.

У разі більш щільною пасти беруть грудочку суміші і розігрівають її руками, після чого формують з неї кульку. Коли маса придбає температуру тіла і стане кремово-жовтого кольору, кулька розкочують на шкірі від низу до верху. Через кілька секунд різко знімають у напрямку волосся. При повторному використанні кульки його знову розминають перед накладанням на область депіляції.

Бандажна техніка цукрової депіляції

При виконанні бандажної техніки крім рук використовують додаткові пристосування:

  • косметичний шпатель,
  • паперові або тканинні смужки,
  • еластичний бандаж.

М’яку пасту розігрівають в восконагревателе до 37-45 градусів. Наносять на тіло тонким шаром за допомогою косметичного шпателя або касетного ролика. Після нанесення складу прикладають бандаж або смужки і видаляють карамель разом з ними.

Бандажна техніка депіляції цукром рекомендується до застосування для довгого волосся, обробки великих поверхонь (наприклад, при депіляції чоловічих грудей або спини) і на важкодоступних ділянках тіла.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *