Кишкові гази з запахом тухлих яєць у дорослого: причини запаху сірководню

 

Запах тухлих яєць з рота: причини

Поява запаху тухлих яєць з рота свідчить про те, що з шлунка виходить повітря, який в своєму складі містить сірководень. А він в свою чергу формується при розпаді продуктів, що містять велику кількість білків.

фото 2

 

Велика частина медиків схиляється до думки, що основною причиною появи такого запаху можуть стати стоматологічні захворювання, але вони не єдині.

Аромат, який нагадує запах тухлих яєць, досить часто з’являється при виробленні в травній системі недостатньої кількості шлункового соку. Їжа залишається на довгий час в стравоході і починається її гниття.

 

Не рідкість появи запаху в результаті банального переїдання. Зайва їжа просто не може своєчасно перероблятися і залишається в шлунку.

Якщо неприємний запах виникає щодня, то не варто залишати таке явище без належної уваги.

Якщо з рота пахне тухлими яйцями, це може бути сигнал про розвиток певних захворювань:

фото 3

  • атонія шлунка, яка викликана недостатньою його активністю і рухливістю.
  • стеноз воротаря шлунка;
  • гастрит атрофічного характеру.

Виникнення запаху з рота іноді вказує і на більш складні проблеми, які вимагають негайного діагностування та ефективного лікування:

 

  • виразка шлунку;
  • освіти злоякісного і доброякісного характеру;
  • різні захворювання жовчного міхура, зокрема холангіти, дискінезія жовчовивідних шляхів, холецистит.

Саме з цього, дуже важливо при виникненні тухлого запаху з порожнини рота відвідувати гастроентеролога або фахівця, що займається подібними проблемами. А поява тухлого запасу м’яса вже свідчить про виникнення проблем вже пов’язаних з печінкою.

Запах тухлих яєць з рота у дитини може виникнути через скупчення залишків їжі між зубами, а також карієсу молочного зуба.

Щоб визначити характер запаху, варто прикласти до обличчя долоню. Ніс і рот повинні бути закриті, а потім видихнути. Саме такий запах і відчувають співрозмовники.

Як позбутися від сірководню у воді зі свердловини

Розташування водоносних пластів для забору води з метою водопостачання
Буріння свердловини порушує цілісність верхніх шарів грунту над водоносним шаром. Відновити їх герметичність при облаштуванні свердловини виходить не завжди. В результаті вода з поверхні або верховодка забруднює органічними речовинами водозабірних шар.

Навколо свердловини, в водозабірної шарі утворюється озерце маленьке, від 2-3 м. В діаметрі, до 40-50 м., Лінзою називають.

У водозабірної лінзі навколо свердловини накопичується мул, в який заселяються СРБ. Особливо часто це відбувається, якщо свердловина якийсь час не діє і з неї немає відбору води. При постійному користуванні водою, органічні речовини вимиваються. і їх концентрація залишається низькою, недостатньою для розмноження бактерій.

До накопичення органічних забруднень більш схильні свердловини, які пробурені «на пісок», забирають воду з водоносного піщаного шару. Це пов’язано з тим, що вода в цьому шарі мало рухлива, продуктивність свердловини не особливо висока – приблизно 0,6 м3 / год, і забруднення не несуться з потоком води. Крім того, глибина таких свердловин менше, ніж артезіанських, менше 70 м., Що полегшує доступ забруднень в водоносний шар.

Способи усунення запаху сірководню з свердловини

Вжити профілактичних заходів щодо зменшення кількості органічних забруднень, що потрапляють в водоносний шар через ствол свердловини. Ці заходи повинні діяти як при виконанні робіт з буріння та облаштування свердловини, так і при її експлуатації.

 

Для зниження ризику забруднення води необхідно:

  • Верхній кінець обсадної труби повинен бути постійно закритий. Виключити потрапляння в обсадних труб паводкової або інший поверхневої води, що часто трапляється наприклад, при затопленні кесона;
  • Дотримуватися дистанції від свердловини до об’єктів каналізації мінімум 20 метрів;
  • Надійно герметизувати затрубний простір обсадної труби від просочування води з поверхні землі і верховодки;
  • Використовувати глибинні насоси з виносними інжекторами, це значно зменшує кількість протікань;

Промивання, прокачування свердловини

Якщо вода зі свердловини все ж стала пахнути сірководнем, то рекомендую спробувати промити, прокачати свердловину. Безперервно викачувати воду зі свердловини тривалий час – до декількох діб, поки не зникне запах. Відбувається вимивання накопичених забруднень з водозабірної лінзи. Особливо часто це допомагає, якщо свердловиною користувалися нерегулярно, наприклад, на дачі після зимового сезону.

Знезараження свердловини хлорсодержащими хімікатами з подальшою її промиванням

Визначаємо обсяг води в свердловині. Для цього вимірюємо висоту стовпа води в обсадної трубі свердловини. Розрахунком, по відомим висоті стовпа води і внутрішньому діаметру обсадної труби, визначаємо об’єм води в свердловині. Наприклад, обсяг 1 м. Труб при діаметрі 50 мм. становить 2 л., 75 мм – 5 л., 100 мм – 8 л., 150 мм – 18 л., 200 мм – 32 л., 250 мм – 50 л .. Для прикладу, отримали обсяг води в свердловині 100 л .

Створюємо двох – триразовий запас води. Для нашого прикладу 200-300 літрів. Заповнюємо водою наявні ємності.

Підбираємо концентрацію хлорсодержащего хімікату , який збираєтеся використовувати, для води вашої свердловини. Справа в тому, що вміст хлору в хімікатів може бути різним. Крім того, у воді містяться в якомусь кількості речовини, які реагують з хімікатом, що знижує вміст хлору в розчині. Для цього, беремо відро води зі свердловини (10 л.) І засипаємо туди 100 м (або стакан) порошку, наприклад, хлорного вапна, перемішуємо і даємо постоять15 хвилин для завершення розчинення. Після цього перевіряємо запах води: при сильному запаху хлору хлорування визнається достатнім, при відсутності запаху або дуже слабкому запаху хлору, необхідно повторити введення ще 100 г. хлорного вапна. Так додаємо наступні 100 м хлорки до тих пір, поки не досягнемо результату. Наприклад, отримали результат 300 г / 10 л.Боятися передозування не треба. Мета досвіду – домогтися дієвої концентрації хлору в воді при мінімально можливому витраті хлорсодержащего хімікату.

Знаючи обсяг води в свердловині і концентрацію хлорсодержащего хімікату розраховуємо його необхідну кількість: 100 л / 300 г / 10 л = 3000 г хлорки. Відведені кількість хлорного вапна висипають у відро, додають до неї трохи води і розтирають в сметанообразную масу без грудок. Потім цю масу розбавляють, доливаючи воду до країв відра. Відро розчину хлорки виливають в свердловину.

Воду в свердловині з вилитим розчином хлорки перемішують. Для цього організовують циркуляцію води в свердловині. Запускають свердловинний насос і воду на виході з свердловини направляють назад.

Аналогічно з приготованих запасів води роблять розчин хлорного вапна з розрахунку 300 г / 10 л. Хлоровану воду загальним обсягом 200-300 літрів заливають в свердловину , можна частинами, відрами. В результаті, якась кількість хлорованої води переміститься зі свердловини в водозабірну лінзу, де теж можуть жити бактерії.

 

В такому стані свердловину витримують не менше 24 години. Потім промивають свердловину. Безперервно відкачують воду зі свердловини до зникнення помітного запаху сірководню і хлору.

Для видалення надлишку хлору (дехлорування) воду фільтрують через активоване або звичайний деревне вугілля .

При промиванні свердловини, брудну воду відводите подалі від свердловини, інакше відкачано воду просто повернеться назад в свердловину. Не слід хлоровану воду направляти в септик. Краще використовувати спеціальний насос, який має велику продуктивність (трохи менше дебіту свердловини) і здатний качати воду з домішкою піску і мулу.

Замість хлорного вапна можна використовувати інші містять хлор хімікати, наприклад гіпохлорит кальцію або побутову «Білизну».

Промивання і хімічне знезараження свердловини в більшості випадків позбавляють від запаху сірководню тільки на якийсь час , до наступного дачного сезону або на півтора-два роки. Пов’язано це з тим, що ці дії не усувають причину – накопичення органічних забруднень і заселення їх бактеріями.

Інструкція по контролю за знезараженням господарсько-питної води і за дезинфекцією водопровідних споруд хлором при централізованому і місцевому водопостачанні (затв. Головним санітарним лікарем 25 листопада 1967 р N 723а-67) (діюча)

симптоми

Як уже зазначалося, неприємний запах такого характеру виникає з рота при виділенні повітря зі шлунка, збагаченого сірководнем.

Також такий аромат може супроводжувати періодична відрижка з таким же запахом. Подібні симптоми властиві людям, що дуже часто вживають в їжу яйця в будь-якому вигляді.

 

фото 4

Нерідко запах з рота супроводжується наступними симптомами:

  • нудота, яка може супроводжуватися блювотою;
  • здуття в області живота;
  • больові відчуття в животі.

Щоб позбутися від проблеми слід для початку зайнятися лікуванням справжньої причини, що викликала його.

При яких захворюваннях може виникати смердюче газоутворення

Освіта постійного неприємного смердючого запаху газів у дорослого може бути причиною таких патологій:

  • Хронічний гастрит зі зниженою кислотоутворюючою функцією.
  • Виразка шлунка або ДПК.
  • Атонія або парез шлунка.
  • Гостре або хронічне запалення підшлункової.
  • Опущення шлунка.
  • Хвороба Крона.
  • Запалення дванадцятипалої або товстого кишечника.
  • Запалення очеревини.
  • Целіакія – патологія, при якій не перетравлюється глютен.
  • Мальабсорбція – порушення процесів нормального всмоктування поживних речовин з їжі.

Важливо! Якщо в організмі порушуються процеси формування, виведення газів, то вони можуть накопичуватися в органах шлунково-кишкового тракту у вигляді піни. Цей патологічний процес призводить до зниження активності травних ферментів і погіршення процесу всмоктування поживних продуктів.

лікування

фото 5

Тут дуже важливо пройти всі діагностичні заходи, які призначить лікар для з’ясування справжньої причини, а також строго дотримуватися всіх його рекомендації з приводу лікування.

Крім цього з особливою уважністю варто поставитися до коректування харчування і ретельно доглядати за порожниною рота, адже нерідко причиною такого запаху є саме стоматологічні проблеми.

 

Якщо спостерігається високий рівень кислотності, то слід знизити вживання в їжу продуктів, збагачених білками.

фото 6

Така дієта просто обов’язкова для тих, хто страждає захворюваннями травної системи.

Особливу увагу варто приділити цілісності зубів, якщо десь є карієс, то неодмінно варто його вилікувати.

Щоб позбутися від запаху з рота на час лікування можна скористатися наступними рекомендаціями:

фото 7

  1. можна жувати кавові зерна, які допоможуть позбутися від смердючого запаху;
  2. використання антисептиків допоможе знизити рівень бактерій в порожнині рота. Це можуть бути ополіскувачі, гелі та зубні пасти, що містять цетилпіридиній хлорид і кубовидную перекис. Регулярне полоскання рота розчином перекису водню також допоможе прибрати неприємний аромат;
  3. також можна полоскати порожнину рота настоями кропу, ромашки, прополісу і ехінацеї, за умови, що на них немає алергії;
  4. на невеликий проміжок часу освіжити може жувальна гумка, але варто пам’ятати, що жувати її більше 15 хвилин не можна.

Медикаментозне лікування

фото 8

Він стане прекрасним рощення в лікуванні гастриту, якщо саме ця хвороба стала справжньою причиною утворення неприємного запаху.

На допомогу травним процесам призначаються і ферментативні лікарські засоби, що допомагають шлунку перетравлювати їжу.

 

Залежно від складності і типу патології вибирається конкретний препарат і його дозування.

 

фото 9

Реалізується у формі розчину для полоскання рота і призначається при процесах запального характеру.

Полоскання необхідно виконувати два рази протягом дня, краще ввечері і вранці.

Для лікування захворювань ясен найчастіше використовується Асепта. Це спеціальні серветки на рослинній основі, якими слід протирати слизові в роті, мова, ясна зуби.

Такі процедури проводяться два рази на добу, за умови, що немає алергічних реакцій на діючі компоненти.

гомеопатичні препарати

фото 10

Але при проблемах з запахом з рота вони можуть надати допомогу.

Якщо проблема викликана захворюваннями глотки, то слід скористатися такими засобами, як: Аконіт; Аргентум нітрікум і інші.

А при тонзиліті допоможе впоратися з неприємним ароматом Гепар сульфур, бариту карбоніка, фітолаккі і багато інших.

Лікування народними засобами

 

фото 11

  1. для зменшення запаху можна періодично жувати ароматичні спеції, наприклад, петрушку, кріп, лавровий лист, ягоди ялівцю;
  2. знизити аромат можна з’ївши звичайне яблуко;
  3. також прибрати неприємний запах з рота на деякий час допоможуть слабкі відвари з ромашки, меліси, чебрецю, листя суниці.

Хто б міг подумати, але перекис водню є відмінним методом в боротьбі в неприємним запахом з рота. Без рецепта ми вас не залишимо – знаходиться він тут.

Ополіскувач для ясен Лісовий бальзам – це засіб не тільки від несвіжого дихання, але і для зміцнення ясен і зубів. Він відмінно допомагає при кровоточивості ясен, запобігає утворенню карієсу і розвиток пародонтиту.

Фактори ризику

Присмак гнилі в роті, часто, притаманний тим людям, що протягом тривалого часу не здатні дихати нормальним чином.

Тобто вдихають вони повітря через рот. Наприклад, таке явище можливо при постановці діагнозу синусит.

В результаті цього збою, в роті пересихає, а тому і з’являється неприємний присмак, що супроводжується аналогічним запахом.

Також схильні до ризику ті люди, які не стежать ретельно за гігієною порожнини рота. Сюди ж варто віднести тих, хто часто переїдає.

Навантаження на травний тракт дозволяє накопичуватися мікроорганізмам, що сприяє виділенню газів. Вони мають неприємний запах. Та їжа, яка так і залишилася в шлунку неперетравленої, буде гнити, тим самим підсилюючи ефект противного присмаку.

У групі ризику опинилися прихильники строгих дієт. Зокрема, потрібно відзначити випадки з анорексією.

Харчування в такій ситуації далеко від збалансованого, що і провокує в роті присмак тухлих продуктів.

профілактика

Позбавлення від запаху з рота може стати досить трудомісткою і тривалою процедурою.
Тому краще вжити всіх заходів, щоб з нею не зустрітися.

Найголовніше – це стежити за станом порожнини рота.

При чищенні зубів слід використовувати не тільки стандартну щітку і пасту, а й зубну нитку, ополіскувачі і спеціальні скребки.

Також важливим профілактичним моментом є контроль за станом свого здоров’я і регулярне відвідування лікарів у профілактичних цілях. Виявлення захворювань на ранніх стадіях розвитку, дозволяє уникнути багатьох неприємностей в детальніше.

Дуже важливо стежити за своїм раціоном. У ньому має бути присутнім достатня кількість фруктів і овочів. Під час їжі варто намагатися не пити воду, а також не слід переїдати. Якщо апетит відсутній, краще не сідати за стіл.

діагностика

Перший крок діагностики включає в себе:

  • детальне опитування пацієнта або його батьків – призначений для отримання повної інформації щодо вираження клінічних ознак, їх першого часу прояви і інтенсивності;
  • ознайомлення лікаря з історією хвороби та анамнезом життя хворого – для пошуку найбільш ймовірного етіологічного фактора;
  • об’єктивний огляд – спрямований на пальпацію живота, оцінювання стану шкірного покриву і склер, огляд ротової порожнини.

Найбільшою діагностичної цінністю мають такі лабораторні обстеження:

  • клінічний аналіз крові;
  • загальний аналіз сечі;
  • біохімія крові;
  • копрограмма – являє собою вивчення калових мас під мікроскопом.

Серед інструментальних обстежень варто виділити:

  • УЗД органів черевної порожнини;
  • ФЕГДС;
  • рентгенографію;
  • КТ і МРТ.

Тільки після вивчення результатів усіх обстежень пацієнта, клініцистом може бути призначена індивідуальна тактика терапії недуги, що призвів до того, що при відрижці відчувається запах тухлих яєць або тухлого м’яса.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *