Скільки калорій в сосисках?

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організмуНа сьогоднішній день в наших магазинах і супермаркетах присутня величезна різноманітність ковбасних виробів, але ось вже не один десяток років явним фаворитом серед ковбас є сосиски. Ці маленькі ковбаски смачні, швидко готуються і добре поєднуються з будь-яким гарніром.

Історія створення і популяризації сосисок

Придумав даний вид ковбасних виробів німець Йоганн Ланер, який в 1805 році відкрив магазинчик з продажу маленьких ковбасок з фаршу двох видів – яловичого і свинячого.



Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організмуСмачні маленькі ковбаски швидко стали популярними в Європі.

Уже в двадцятому столітті сосиски дісталися до Америки, де зазнали невеликі зміни в технології приготування. У них стали додавати крохмаль.

Вони стали більш ситними, консистенція більш однорідною і м’якою. Саме в такому вигляді ми звикли бачити сосиски на нашому столі.

Основні види сосисок і їх калорійність

Так як сосиски стали частим «гостем» нашого меню, хочу розповісти про це м’ясному продукті побільше.

На даний момент різноманітність цих маленьких ковбасок величезна (сосиски з сиром, ганноверские сосиски, сосиски баварські, сосиски «Папа може» з фаршу асорті, курячі, індичі, телячі сосиски і т.д.).

Найчастіше вони відрізняються між собою тільки складом і калорійністю. У таблиці представлені основні види сосисок.

сосиски склад Калорійність ккал / 100 г. Калорійність 1 штука
Дієтичні (курячі) Куряче філе 200 100
молочні Свинина, яловичина, сухе молоко 266 133
мисливські Копчена яловичина, свинина, шпик, спеції і часник 360 180
Мюнхенські (баварські) білі вода – 5%, 51% – телятина, м’ясо голови теляти – 10%, свинячий жир – 30% 300 150
СарделькіШпікачкі Курка або свинина Свинина і шпик Курячі – 250Свіние – 320 125160
соєві Соя 170 85
Сосиски з сиром Свинина, сир 270 135
Ганноверські сосиски Яловичина, жирна свинина 263 130
Сосиски «Папа може» Свинина, яловичина, сухе молоко 273 136
Сосиски вершкові Останкіно Свинина, яловичина 300 150

Знаючи основні види сосисок і їх калорійність, ми тепер зможемо підібрати найбільш підходящий вид для конкретного випадку. Для дитини краще взяти ніжні молочні сосиски або вершкові сосиски Останкіно. Для пікніка на природі підійдуть ароматні копчені мисливські сосиски, а жирненькие шпікачки чудово будуть смажитися на вогнищі.

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму

Вони стверджують, що якщо підібрати сосиски з м’яса птиці або соєві, відварювати їх, а не смажити, то калорійність буде не така вже й велика. І звичайно, кількість продуктів теж має бути обмеженим.

Є кілька дієт, що містять у складі ковбасні вироби, – це, наприклад, «Берлінська» дієта (вівсяна каша, яйце, ковбаса, сосиски) і десятиденна ковбасна дієта (200 м

нежирної ковбаси раз в день, нежирний сир).

Любителі міні-ковбасок придумали безліч страв з даним продуктом, тому і ми познайомимося з деякими стравами з сосисками, а ви вже самі вирішите, що вам більше до душі.

Популярні рецепти і їх калорійність

Капуста тушкована з сосисками

Складові:

  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 1000 р
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 50 г.
  • Вода – 50 г.
  • Олія – ​​4 ст. ложки.
  • Томатний сік – 1 ст.
  • Сіль – пів чайної ложки.
  • Сосиски – 6 шт.

Приготування: Ця страва підійде для тих, хто на дієті, так як калорійність у нього невисока. Гасити можна і сиру капустою, і кислу. Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організмуПриготування почнемо з нарізування цибулі, моркви і болгарського перцю. Потім пасеруємо овочі на соняшниковій олії. Нашатковану капусту додаємо до цибулі і моркви.

Тушкуємо 20 хвилин. Сосиски ріжемо кільцями й обсмажуємо окремо на сковороді. Після обсмажування сосиски додаємо до овочів. Сюди ж додаємо томатний сік і сіль. Тушкуємо ще 20 хвилин.

Калорійність – 100,6 ккал / 100 г.

Сосиски в тісті в духовці

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організмуСкладові:

  • Рослинна олія – ​​20 г.
  • Тісто дріжджове – 450 м
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сосиски – 5 шт.

Приготування: Сосиска в тісті – це смачно, ситно і калорійно. Побалувати себе можна, але не часто. Листкове тісто розгортаємо не надто тонко. Нарізаємо смужками, в які загортаємо сосиски. Змащуємо курячим жовтком і відправляємо в духовку.

Калорійність – 330 ккал / 100 г.

Калорійність однієї сосиски в тісті при приготуванні  в духовці  – 250 ккал на 100 г.

Сосиски в картопляному тісті

Складові:

  • Картопля відварна – 8 шт.
  • Сосиски – 8 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Зубчики часнику – 4 шт.
  • Борошно – 7 ст. ложок.
  • Олія – ​​1 ст. ложка.
  • Сіль – пів чайної ложки.
  • Перець – щіпка.

Приготування: Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму Цей рецепт варіація на тему зраз з м’ясом. Взявши сосиски з сиром, теж отримаєте дуже смачна страва. Відварену картоплю розминаємо, замішуємо картопляне тісто з яйцями, засипаємо борошно, солимо і перчимо.

З тіста робимо коржик, в яку загортаємо сосиску. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.

Калорійність – 344 ккал на 100 г, одна така сосиска важить приблизно 135 г і її калорійність 470 ккал.

Данська хот-дог

Складові:

  • Булочки для хот-дога – 4 шт.
  • Сосиски – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. Ложка.
  • Кетчуп – 1 ст. ложка.
  • Борошно – 2 ст. ложки.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло для смаження – 75 мл.

Приготування: Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму Смачно, швидко і ситно, але для дієтичного харчування не підходить. Ріпчасту цибулю шаткуємо й обсмажуємо на соняшниковій олії. Викладаємо цибулю на паперову серветку. щоб прибрати зайвий жир.

На одній стороні булочки робимо розріз, промазуємо гірчицею і додаємо кетчуп. Всередину булочки вкладаємо смажену цибулю, відварену сосиску. Зверху присипаємо смаженою цибулею.

Калорійність – 360 ккал / 100 г.

Складові:

  • Копчені сосиски – 0,5 кг.
  • Оцет столовий – 1 ст. ложка.
  • Білокачанна капуста – 300 г.
  • Картопля – 4 шт.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Бульйон яловичий – 1 ст.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Сіль – щіпка.
  • Перець – щіпка.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Рослинна олія – ​​1 ст. ложка.

Приготування: Цей суп чудово доповнить сімейний обід. Зігріє в холодний зимовий вечір, при цьому калорійність у нього помірна.

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організмуПідійде тим, хто стежить за фігурою.

У глибокій каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому нашатковану кільцями або півкільцями цибулю. Коли він злегка закарамелізіруется, додаємо порізані невеликими кружечками сосиски.

У закипілий суп кладуть картоплю і нашатковану капусту, додають томатну пасту, бульйон, подрібнений часник, сіль і спеції. В кінці додають трохи оцту.

Калорійність – 250 ккал / 100 г.

висновки та рекомендації

Ми розглянули різні види сосисок. Переконалися, що це дуже популярний м’ясний продукт. Їх склад впливає на якість і калорійність даного продукту, тому до вибору сосисок потрібно ставитися уважно. Людям, що дотримують дієту, необхідно вибирати менш калорійні сосиски, в складі яких м’ясо птиці.

Калорійність  смаженої сосиски більше (1 штука = 50 г = 150 ккал), ніж вареної (1 штука = 50 г = 100 ккал), тому готуйте страви у вареному або тушкованому варіанті. Використовуйте більше овочів і менше тесту.

Готуйте описані вище рецепти, якщо необхідно, користуйтеся дієтами з сосисками, ну а підходять вони вам чи ні, можна вирішити, тільки спробувавши. Діліться з нами своїми варіантами дієтичних страв з сосисками і просто хорошими рецептами.

Скільки калорій в сосиску: порівняння сортів напівфабрикату по калорійності, складу білків, жирів і вуглеводів

На прилавках магазинів представлено безліч ковбасних виробів. Кожен хоче вибрати найсмачніші і якісні. Для цього варто дізнатися, скільки калорій в сосиску, і як отримати максимум користі від продукту.

Скільки калорій в сосиску

Сосиски – це подрібнений фарш, який треба відварити перед вживанням. У виробництві використовують м’ясо птахів і тварин, змішують його з нежирним сухим молоком. Калорійність 100 г такого продукту становить 296 ккал.

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму

У його харчову цінність входять:

  • 11 г білків;
  • 28 г жирів;
  • 0 г вуглеводів.

Таким чином, калорійність сосиски становить приблизно 135 ккал. Залежно від складу і виробника цей показник може змінюватися. Слід розуміти, що калорійність вареного продукту від аналогічного показника смаженого напівфабрикату відрізняється.

Хімічний склад і харчова цінність

Зазвичай в сосисках міститься не більше 10% м’яса. Решта – крохмаль, жири, консерванти та інші елементи. У них немає амінокислот, вітамінів D і К, фосфоліпідів, харчових волокон.

Детальніше про харчову цінність можна дізнатися з таблиці.

Вид сосисок (100 грам) КалорійностьБелкіЖіриУглеводи

свинячі 320 9,5 34,3
молочні 235 11 23,9 1,6
яловичі 240 10,4 20,1 0,8
докторські 250 10,33 23,5 3,02
курячі 110 19 2,4 0,9
з індички 95 14,5 2,7 1,8

При підрахунку калорій слід враховувати інформацію на упаковці.

Калорійність і БЖУ різних сортів напівфабрикату

Виробники випускають різні види сосисок. Є у продажу мисливські, віденські і міланські вироби, напівфабрикати з шматочками сиру. Розглянемо найпопулярніші сорти і їх калорійність.

Виробник, сортКалорійность в 100 гБелкіЖіриУглеводи

Велком, «Докторські» 230 14 19
Околиця, «Кроха» 253 9 27 2
Рублевський, «Телячі» 265 10 23
Останкіно, «Папа може» 246 10 23
Останкіно, «Філейні» 175 10 15
ФКГ Егорьевская, варені сосиски на цілісному молоці 304 11 28 2
Велком, «Молочні» 250 6,6 16,8
Велком, «З сиром» 259 12 23
Велком, «Вершкові» 195 13 15
Димов, «Молочні» 296 11 28

Якщо потрібно дізнатися, скільки калорій в сосиску (1 шт.), Необхідно відштовхуватися від зразкового її ваги – 50 г.

Читайте також:   Як схуднути на 5 кг за 2 тижні в домашніх умовах?

Зміст вітамінів і мікроелементів

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму

Не всім відомо, що в сосисках є і корисні речовини, а саме:

  • вітаміни А, В, С, РР;
  • фосфор;
  • натрій;
  • калій;
  • магній;
  • цинк;
  • залізо.

Ці елементи зміцнюють серцевий м’яз, поліпшують роботу головного мозку, налагоджують функціонування щитовидної залози. Все це відноситься до сосисок високої якості і домашнім виробам.

Користь продукту для організму

Сосиски завжди затребувані покупцями з наступних причин:

  • їх легко і швидко готувати;
  • вони доступні за ціною;
  • їх можна варити і смажити;
  • вони надають відчуття ситості.

Вживаючи свинячі вироби, покупець насичує організм бадьорістю, позбавляється від втоми. У такому продукті міститься корисний білок і мікроелементи. Вони зміцнюють серце, судини і репродуктивну систему. Але сосиски зі свинини досить калорійні, тому вони не підходять людям із зайвими кілограмами.

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму

Яловичі вироби багаті залізом, цинком і білками, які необхідні для підтримки роботи опорно-рухового апарату, загоєння ран. Продукти з курки або індички відносяться до дієтичних. У них містяться вітаміни, фосфор, калій, цинк, глютамінова кислота. Вони рекомендовані людям зі слабким імунітетом.

Молочні сосиски виробляють на основі сухого молока. Вони мають приємний смак і ніжну текстуру, містять вітаміни В3 і РР. Сьогодні в них часто додають соєвий білок з крохмалем.

Щоб отримати максимум користі від сосисок і не завдати шкоди організму, радять:

  • запікати або варити продукт;
  • готувати з ковбасними виробами омлет на пару;
  • вибирати продукт, виготовлений за Держстандартом;
  • купувати пружну продукцію з сухою поверхнею;
  • НЕ купувати сосиски, в складі яких є Е-250;
  • піддавати сосиски термічній обробці і не є їх сирими;
  • не гнатися за дешевими товарами;
  • вибирати вироби ніжно-рожевого відтінку без вкраплень.

Найбільш вдалою покупкою стануть сосиски з написами «Вершкові», «Особливі». Але і вони можуть нашкодити при безконтрольному вживанні (привести до проблем шлунково-кишкового тракту і появи зайвої ваги) або в разі, коли вже втратили свіжість.

Протипоказання до вживання

У сосисок є негативні властивості. Дієтологи досі сперечаються про якість це продукту.

Склади деяких виробів містять хімічні сполуки:

  • фосфати;
  • добавки;
  • смакові підсилювачі;
  • соєвий білок;
  • крохмаль;
  • стабілізатор;
  • барвник.

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму

Такі продукти досить калорійні і шкодять фігурі. Їх не слід їсти дітям до трьох років, вагітним жінкам і людям, у яких діагностували хвороби нирок, печінки, жовчного міхура.

Щоб не нашкодити своєму організму, важливо правильно вибирати сосиски, звертаючи увагу на їх зовнішній вигляд і упаковку. Власникам кішок радять поділитися шматочком купленого продукту з улюбленим вихованцем. Якщо чотириногий друг відмовився від сосиски, то виріб неякісне.

калорійність сосисок

Популярність сосисок не викликає сумнівів ні у кого – ці нехитрі напівфабрикати давно широко використовуються в кулінарії як в якості «швидких» страв, так і в якості основи для складних і смачних страв.

Вони – справжня «палочка-виручалочка» для зайнятих людей, у яких немає часу для приготування м’ясного або овочевого блюда на вечерю чи обід.

Багато мам використовують сосиски для харчування дітей, так як діти їх дуже люблять, хоча це не найкорисніший продукт для харчування дітей.

Основна відмінність сосисок від інших ковбасних виробів полягає в тому, що вони вживаються в їжу обов’язково після термічної обробки – варіння, тушкування, смаження або готування на грилі.

Якість буває різний – найдешевші, і, як правило, низькоякісні містять в собі дуже мало м’ясного фаршу і багато таких добавок, як рослинний білок (соя), крохмаль, смакові і ароматичні добавки, консерванти і т.д.

Нескладно здогадатися, що такі сосиски – не спричинить бажана їжа. Чим більше вміст м’яса – тим краще смак, тим вище якість і тим більше користі для організму. ГОСТи, прийняті в СРСР, допускали вміст м’яса в сосисках не менше 50%.

Зараз часто при виробництві використовуються не ГОСТи, а технічні умови (ТУ), які, на жаль, допускають і менший вміст м’яса (10% і навіть менше).

Від складу залежить і калорійність, хоча в середньому вона тримається на рівні 300 ккал на 100 г. Курячі сосиски містять менше калорій, ніж свинячі або яловичі.

Калорійність сосисок з соєвим білком може бути менше, але не всі схвалюють соєві продукти.

Одними з найпопулярніших видів сосисок є «Молочні» та «Баварські», також користуються попитом і копчені сорти (наприклад, мюнхенські або мисливські).

Звичайні сосиски складно назвати дієтичним блюдом, але ніхто не заперечує той факт, що вони дійсно дуже популярні з-за свого смаку, а також простоти приготування.

Вони здатні швидко вгамувати голод – адже калорійність сосисок дійсно дуже висока, оскільки вони містять багато жирів.

Смак подобається всім, хоча мало хто замислюється, що своїм смаком вони зобов’язані не м’ясу, а різним добавкам – солі, спецій, підсилювача смаку, консервантів, ароматизаторів.

Сосиски дуже легко готувати – достатньо просто відварити їх у воді, тому вони популярні у тих, у кого немає часу на довгу підготовку. Простота приготування, висока калорійність і здатність швидко вгамовувати голод при порівняно невисокій ціні – одна з причин популярності сосисок в шкільних і університетських їдальнях.

Однак дієтологи не дуже високої думки про ці ковбасні вироби – як правило, при їх виробництві використовується м’ясо досить низького сорту (жили, жир, сухожилля, кишки, суглоби та інші не самі їстівні частини м’ясної туші).

Крім того, до складу входить безліч супутніх добавок, які включаються в рецептуру для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, але не несуть ніякої користі для організму і навіть можуть виявитися шкідливими (такі, як селітра).

Тому сосиски не рекомендується вживати дітям, вагітним або годуючим жінкам, а також людям із захворюваннями внутрішніх органів, шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, жовчовивідних шляхів, щитовидної залози (через вміст консервантів, барвників, підсилювачів смаку та інших хімічних сполук), а також на цукровий діабет (зважаючи на високий глікемічного індексу сосисок) і ожирінням (через високий вміст калорій в сосисках). Також не варто забувати і про те, що в сосисках міститься холестерин, який не найкращим чином впливає на роботу серцево-судинної системи.

Ще один мінус сосисок – в них містяться як м’ясні компоненти, так і молочні, але білки м’яса і молока дуже погано засвоюються разом, та й багато інших інгредієнти не засвоюються організмом – тобто з’їдені сосиски виявляються «пустими», вони лише заповнюють шлунок, але не дають організму поживних речовин. Тому, вибираючи цей продукт, не прагнете заощадити – інакше ви поставите під загрозу своє здоров’я. Вибирайте якісний продукт, виготовлений у відповідність з ГОСТом. Якісні сосиски мають сірувато-рожевий колір (яскравий колір – ознака високого вмісту барвників, а темний – консервантів), фарш в них однорідний; вони не будуть занадто солоними, вони пружні, при варінні не фарбують воду і не розвалюються. Уважно читайте склад на предмет вмісту сої, клітковини, харчових волокон.

Скільки калорій в сосисках

Сосиски: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму

Незважаючи на те, що всі ми вже прекрасно знаємо, що сосиски і здорове харчування несумісні, іноді все-таки хочеться побалувати себе і поїсти сосисок гриль, з’їсти запечену в тесті сосиску або приготувати знайоме з дитинства картопляне пюре з відвареної сосискою. В цьому випадку у нас виникає резонне питання – скільки калорій в таких стравах?

Основне джерело калорій – жири. Чим більше жиру міститься в м’ясі, яке використовується при виробництві, і чим більше жиру додається в них додатково – тим вище калорійність.

Калорійність сосисок з яловичого м’яса – 230 ккал на 100 г. Свинячі набагато калорийнее яловичих, так як в них в 3 рази більше жиру – в них міститься 350 ккал на 100 г.

Калорійність сосисок «Столичних» становить 230 ккал, «Молочних» – 261 ккал на 100 г, «Російських» – 250 ккал, «Дитячих» – 246 ккал, курячих – 256 ккал на 100 г, з сиром – 260 ккал на 100 г.

Варто знати, що копчені завжди калорийнее звичайних.

Вага 1 сосиски становить близько 50 г, тобто калорійність однієї «Молочної» становитиме близько 130 ккал.

Одне з улюблених і найпопулярніших страв з сосисками – смажені або запечені в тесті. Калорійність сосисок в тісті в середньому становить 270-340 ккал на 100 г (в залежності від кількості тесту), в тесті з картоплею – 170 ккал, якщо готувати їх в духовці, і 200 ккал, якщо смажити на сковороді в маслі.

Як краще готувати сосиски

Якщо ви вирішили перекусити сосисками, то вибирайте «Молочні», курячі або яловичі – вони менш калорійні, ніж, наприклад, свинячі. Намагайтеся купувати сосиски, виготовлені відповідно до вимог ГОСТу, – в них більше м’яса і менше шкідливих домішок.

Смажити сосиски не рекомендується – калорійність і так немаленька, а якщо їх обсмажити в маслі, то вона стає ще вище. Гасіть, відварюють або готуйте на грилі.

Є їх краще в першій половині дня – тоді у організму буде час витратити калорії, і вони не відкладуться в жирову тканину.

Якщо при варінні сосиски фарбують воду, розвалюються на зразок картону, видають неприємний запах – краще відмовтеся від їх вживання, так як в них занадто багато непотрібних або навіть шкідливих домішок – целюлоза, модифікований рослинний білок, консерванти і т.д.

Читайте також:   Користь та шкода сушених яблук – скільки калорій?

Калорійність 1 сосиска: калорійність, склад БЖУ, користь і шкода для організму – Калорійність Сосиска (1шт). Хімічний склад і харчова цінність

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 грам їстівної частини.

нутрієнт кількість норма ** % Від норми 100 г % Від норми 100 ккал 100% норми
калорійність 230 кКал 1 684 кКал 13.7% 6% 732 г
білки 12 г 76 г 15.8% 6.9% 633 г
жири 19.579 г 56 г 35% 15.2% 286 г
вуглеводи 1.6 г 219 г 0.7% 0.3% 13688 г
вода 63.8 г 2273 г 2.8% 1.2% 3563 г
зола 3.1 г ~
вітаміни
Вітамін А, РЕ 18 мкг 900 мкг 2% 0.9% 5000 г
ретинол 0.018 мг ~
Вітамін В1, тіамін 0.05 мг 1.5 мг 3.3% 1.4% 3000 г
Вітамін В2, рибофлавін 0.1 мг 1.8 мг 5.6% 2.4% 1800 г
Вітамін В4, холін 44 мг 500 мг 8.8% 3.8% 1136 г
Вітамін В5, пантотенова 0.35 мг 5 мг 7% 3% 1429 г
Вітамін В6, піридоксин 0.1 мг 2 мг 5% 2.2% 2000 р
Вітамін В9, фолати 4 мкг 400 мкг 1% 0.4% 10000 г
Вітамін В12, кобаламін 1.4 мкг 3 мкг 46.7% 20.3% 214 г
Вітамін D, кальциферол 0.6 мкг 10 мкг 6% 2.6% 1667 р
Вітамін Е, альфа токоферол, ТЕ 0.18 мг 15 мг 1.2% 0.5% 8333 г
Вітамін К, филлохинон 1.8 мкг 120 мкг 1.5% 0.7% 6667 г
Вітамін РР, НЕ 2.3 мг 20 мг 11.5% 5% 870 г
бетаїн 4.8 мг ~
макроелементи
Калій, K 129 мг 2500 мг 5.2% 2.3% 1938 р
Кальцій, Ca 20 мг 1000 мг 2% 0.9% 5000 г
Магній, Mg 20 мг 400 мг 5% 2.2% 2000 р
Натрій, Na 600 мг 1300 мг 46.2% 20.1% 217 г
Сірка, S 104 мг 1000 мг 10.4% 4.5% 962 г
Фосфор, Ph 900 мг 800 мг 112.5% 48.9% 89 г
мікроелементи
Залізо, Fe 1.15 мг 18 мг 6.4% 2.8% тисячу п’ятсот шістьдесят п’ять г
Марганець, Mn 0.032 мг 2 мг 1.6% 0.7% 6250 г
Мідь, Cu 65 мкг тисячу мкг 6.5% 2.8% +1538 г
Селен, Se 13.9 мкг 55 мкг 25.3% 11% 396 г
Цинк, Zn 1.96 мг 12 мг 16.3% 7.1% 612 г
засвоювані вуглеводи
Крохмаль і декстрини 0.6 г ~
Моно- і дисахариди (цукру) 0.4 г max 100 г
Глюкоза (декстроза) 0.4 г ~
Білки
аргінін * 0.707 г ~
валін 0.534 г ~
гістидин * 0.363 г ~
ізолейцин 0.473 г ~
лейцин 0.844 г ~
лізин 0.908 г ~
метіонін 0.268 г ~
треонін 0.465 г ~
триптофан 0.117 г ~
фенілаланін 0.42 г ~
замінні амінокислоти
аланин 0.643 г ~
аспарагінова кислота 0.983 г ~
гліцин 0.572 г ~
глутамінова кислота 1.626 г ~
пролин 0.465 г ~
Серін 0.42 г ~
тирозин 0.35 г ~
цистеїн 0.122 г ~
Стероли (стерини)
холестерин 40 мг max 300 мг
Насичені жирні кислоти
Насичені жирні кислоти 8.1 г max 18.7 г
10: 0 капринові 0.08 г ~
12: 0 Лауринова 0.06 г ~
14: 0 Міристинова 0.6 г ~
16: 0 Пальмітинова 4.9 г ~
18: 0 Стеаринова 2.6 г ~
Мононенасичені жирні кислоти 9.8 г min 16.8 г 58.3% 25.3%
16: 1 Пальмітолеїнова 1 г ~
18: 1 Олеїнова (омега-9) 8.8 г ~
Поліненасичені жирні кислоти 0.679 г від 11.2 до 20.6 г 6.1% 2.7%
18: 2 Линолевая 0.6 г ~
18: 3 Ліноленова 0.079 г ~
Омега-3 жирні кислоти 0.079 г від 0.9 до 3.7 г 8.8% 3.8%
Омега-6 жирні кислоти 0.679 г від 4.7 до 16.8 г 14.4% 6.3%

Енергетична цінність Сосиска (1) становить 230 кКал.

Основне джерело: Створено в додатку користувачем. Детальніше.

** У цій таблиці вказані середні норми вітамінів і мінералів для дорослої людини. Якщо ви хочете дізнатися норми з урахуванням вашого статі, віку та інших факторів, тоді скористайтеся додатком «Мій здоровий раціон».

Калорійність Сосиски свинячі з сиром 1с. Хімічний склад і харчова цінність

Харчова цінність і хімічний склад «Сосиски свинячі з сиром 1с»

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 грам їстівної частини.

нутрієнт кількість норма ** % Від норми 100 г % Від норми 100 ккал 100% норми
калорійність 286 кКал 1 684 кКал 17% 5.9% 589 г
білки 12 г 76 г 15.8% 5.5% 633 г
жири 25 г 56 г 44.6% 15.6% 224 г

Енергетична цінність Сосиски свинячі з сиром 1с становить 286 кКал.

Основне джерело: Створено в додатку користувачем. Детальніше.

** У цій таблиці вказані середні норми вітамінів і мінералів для дорослої людини. Якщо ви хочете дізнатися норми з урахуванням вашого статі, віку та інших факторів, тоді скористайтеся додатком «Мій здоровий раціон».

скільки калорій в 1 сосиску

сосиски Баварські – 156сосіскі віденські – 106сосіскі губернські – 115сосіскі Єлисеївське – 145сосіскі молочні – 133сосіскі по-віденськи – 102Сосіскі вершкові – 128сосіскі старорусские – 106Сосіскі російські – 110сосіскі курячі – 125сосіскі свинячі – 162Лучше будеш їсти м’ясо! Від сосисок і ковбас ми і поправляемсяПохудеете, я вам точно говорюПроверено на собі)) Тільки м’ясо звичайно дивлячись яке є Чи не жирну свинячу відбивну, а запечная яловичу вирізку або отварнуюДаже найкорисніші та некалорійні продукти можна зробити шкідливими присмачивши їх від душі соусами або підсмаживши на сковорідці у великій кількості масла

Сосиску спочатку зважити треба. І взагалі, без ваг цей номер – не проходить. Випробувано 10 разів!

Це дивлячись яка вона – смачна чи ні ..

Я знаю тільки про калорії в жіночих сосках ….

Калорійність Сосиски Курячі. Хімічний склад і харчова цінність

Харчова цінність і хімічний склад «Сосиски Курячі»

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 грам їстівної частини.

нутрієнт кількість норма ** % Від норми 100 г % Від норми 100 ккал 100% норми
калорійність 232 кКал 1 684 кКал 13.8% 5.9% 726 г
білки 13 г 76 г 17.1% 7.4% 585 г
жири 19.8 г 56 г 35.4% 15.3% 283 г

Енергетична цінність Сосиски Курячі становить 232 кКал.

Основне джерело: Створено в додатку користувачем. Детальніше.

** У цій таблиці вказані середні норми вітамінів і мінералів для дорослої людини. Якщо ви хочете дізнатися норми з урахуванням вашого статі, віку та інших факторів, тоді скористайтеся додатком «Мій здоровий раціон».

Сосиска відварна. Калорійність 1 шт, на 100 грам, БЖУ молочної з сиром, докторської, вершкової, філе

  • Ковбаски, винайдені німецькими м’ясниками в 1805 році, в нашій країні готують з 1936 року.
  • Але якщо за радянських часів в них було близько 50% м’ясного фаршу, то сучасні сосиски містять тваринний жир, шкіру, м’ясо птиці.
  • Сосиски – популярний продукт фастфуду
  • Для смаку виробники додають сою, рослинне масло, сіль, консерванти, біодобавки, стабілізатори та інші добавки.
  • Зміст білково-жирових емульсій, нітратів, нітритів в сосисках викликає у людини звикання.

Їх вживання – причина харчової алергії у дітей, розлади травлення аж до отруєння.

домашнє приготування

Домашня продукція набагато смачніше і корисніше. Потрібно лише підготувати натуральні інгредієнти і приділити цьому процесу деякий час. Щоб удома приготувати якісні сосиски, буде потрібно м’ясо (1 кг), яйце, молоко (1 стакан), вершкове масло (100 г), сіль, мускатний горіх. Також необхідні очищені і промиті свинячі кишки.

З м’яса готують фарш, який повинен вийти дрібним і однорідним. Його можна пропустити через м’ясорубку кілька разів. У фарш слід додати інші компоненти, ретельно змішавши всі. Масу треба поставити в холодильник на всю ніч.

Потім кишки треба наповнити фаршем. Для цього зручніше застосовувати спеціальну насадку для ковбас або інший інструмент. Слід контролювати, щоб в оболонці не було повітря, а й сильно натягувати кишку теж не потрібно.

Після наповнення однієї сосиски треба стягувати кінець ниткою або вузликом. Потім треба голкою зробити кілька дірочок в кишці для усунення повітря. Відварюється домашня продукція близько 35 хвилин в підсоленій воді.

Калорії в сосиску

Калорійність сосисочної продукції залежить від ваги виробу і змісту в ньому м’яса. При розрахунку енергетичної цінності важливий тип, кількість м’ясних складових, штучних домішок, соєвого білка.

Приблизна кількість калорій на 100 г відвареного продукту – 239 . Якщо середня вага однієї сосиски – 50-60 грам, його калорійність – 120-143 ккал.

Калорійність молочних сосисок

Молочні ковбаски вважаються дієтичним продуктом, їх дозволяється навіть давати дітям в малій кількості.

Молочні ковбаски вважаються дієтичним продуктом

Вони містять нежирне м’ясо птиці, сухе молоко, а відсоток хімічних домішок менше, ніж в продуктах інших сортів. Енергетична цінність молочних сосискових виробів – 133 калорії на 100 г.

Сосиски з сиром

Серед різноманіття видів ковбасних виробів в асортименті магазинів зустрічаються сирні ковбаски. При виготовленні продукту в м’ясну начинку додають сир.

У ковбаски високої якості кладуть твердий сир – джерело вітамінів групи А, В, а також PP.

Читайте також:   Калорійність маракуйя і її користь

Якщо рецепт містить два компоненти: натуральна свинина (яловичина, птиця) і твердий сир, продукт можна сміливо включати в раціон. На ділі виробник економить на сировину, додаючи дешевий сир або плавлений продукт.

За рахунок жирності сиру калораж зростає: 100 г сирних ковбасок містять 266 калорій.

Калорійність сосиски в тісті, хот-дога

  1. Хот-дог вважається традиційно американським винаходом.
  2. Калорійність сосиски в тісті, хот-дога
  3. Адже завдяки підприємливим американцям німецькі ковбаски, запечені в тесті, до сих пір міцно утримуються на піку популярності серед перекусів.
  4. Харчова цінність 100 грам в середньому 350 ккал і залежить від типу м’ясного фаршу і кількості тіста, в яке загорнута ковбаска.
  5. Рецепт страви простий – сосиску обертають смужкою дріжджового тіста, після цього запікають у духовці 20-30 хвилин. 

     

Дія на здоров’я

Сосиска відварна (калорійність 1 шт. Дозволяє худне є продукт щодня), при її безконтрольному споживанні, може не тільки не надати позитивного впливу на організм людини, а й навіть нашкодити йому.

Негативний вплив даного типу м’ясного виробу полягає в:

  • наявності штучних добавок, барвників і підсилювачів смаку, що впливають на роботу шлунково-кишкового тракту;
  • можливе звикання організму до смакових властивості сосисок (змінити харчові звички в зрілому віці практично неможливо);
  • хімічні речовини, що містяться в мінімальній кількості в сосисках, провокують необхідність витрачати організмом великої кількості ресурсів на їх перетравлення (при тому, що частина з них не засвоюється в принципі, відкладаючись в організмі і викликаючи серйозні захворювання, наприклад, гастрит);
  • скупчення солей при регулярному споживанні неякісних м’ясних виробів (це призводить до набряклості, гіпертонії, запальних процесів в нирках).

При коректної організації раціону харчування, що включає періодичне споживання відварених сосисок, продукт може позитивно вплинути на організм людини.

Позитивні якості:

  • магній і калій, що містяться в складі якісних сосисок, сприяють збільшенню еластичності судинних стінок і зміцненню серцевого м’яза;
  • вітаміни групи B нормалізують роботу центральної нервової системи, покращують пам’ять і мозкову діяльність;
  • йод запобігає виникненню захворювань щитовидної залози;
  • зміцнення кісткової системи за рахунок кальцію і фосфору;
  • вітамін E покращує стан шкіри, запобігаючи появі акне і вугрової висипки;
  • залізо підтримує гемоглобін в крові на нормальному рівні;
  • амінокислоти, що містяться в сосисках, зміцнюють м’які тканини всього організму в цілому.

Калорійність у різних виробників

Енергетична цінність ковбасок залежить від кількості і якості інгредієнтів. Якщо основу складає соєвий білок, субпродукти тваринного походження, крохмаль, консерванти, калораж підвищиться.

Чим більше натуральних речовин в продукті, тим менше калорій.

Калорійність сосискових виробів у різних виробників:

різновид продукту «Раті-світ» «Реміт» «Большемясов» «Мавр» «Останкіно» Малаховський м’ясокомбінат «Своя лінія»
«Докторські», ккал / 100 г 305 300 246 163 290 190 249,5
«Молочні», ккал / 100 г 281 296 300 296 296 296 233
«Віденські», ккал / 100 г 255 294 230 – * 246 – * 202

– * продукція не випускається

вибір

Важливо правильно вибирати сосиски молочні. Калорійність на 100 грам може трохи відрізнятися в залежності від складу. Потрібно купувати продукт, виготовлений за Держстандартом 23670-79.

Тільки слід враховувати, що за цим документом дозволено додавати Е-250, а цей компонент є токсичним для організму. Тому треба шукати продукцію без цієї речовини.

Товари, виготовлені за ТУ, є не зовсім якісними. Також треба враховувати наступні рекомендації:

  • Якісний продукт повинен мати ніжно-рожевий відтінок. Якщо є яскраві вкраплення, це свідчить про застосування барвників. Також відтінок повинен бути рівномірним по всьому виробу.
  • Натуральні сосиски мають суху і гладку поверхню. Наявність ушкоджень і липкою слизу є ознакою їх псування.
  • Продукція повинна бути пружною. При натисканні вона відновлює форму. Якщо сосиска ламається, то в ній багато крохмалю.
  • Написи «Особливі» і «Вершкові» свідчать про вищому сорті, тому такий товар буде найякіснішим.
  • Упаковка повинна бути цілісною, сухий і чистої. Наявність вологи є символом порушення приготування.

Оболонка буває натуральної, целофановою і зі штучної плівки. Перший вид вважається найдорожчим. Така оболонка не рветься під час теплової обробки. Важливо звертати увагу на склад, термін придатності, умови зберігання продукції, адже від цього залежить якість ковбасних виробів.

прості рецепти

Є сосиски всухом’ятку без гарніру – погана ідея, хоч і комусь подобається. Щоб трохи урізноманітнити ваш раціон, ми пропонуємо вам ознайомитися з декількома дуже легкими рецептами з сосисками, які ви можете приготувати як собі, так і вашим дітям. Смачного!

Піца з помідорами

Складові:

тісто 500 г
сосиски 200 г
помідор 1-2 шт.
Томатна паста чи кетчуп за смаком
сир 200-250 г

Процес приготування:

  1. Підготуйте тісто. Ви можете купити готове тісто або навіть готову основу для піци, а можете приготувати його самостійно за стандартним рецептом.
  2. Розкачайте тісто або підготуйте основу для піци. Відразу викладіть на деко.
  3. Додайте трохи рослинного або оливкового масла, кетчуп або томатну пасту. Добре розподіліть по всій основі.
  4. Наріжте сосиски і помідор кружечками, сир натріть на тертці.
  5. Розподіліть на основі з тіста всі інгредієнти, присипавши їх сиром.
  6. Розігрійте духовку до 180-220 градусів і випікайте піцу до готовності тесту при 180-200 градусах, приблизно 15-20 хвилин. Якщо тісто товсте, краще почекати 30 хвилин.
  7. Можна додати спеції поверх сиру за 10 хвилин до закінчення приготування. Готово!

Лінивий хот-дог

Складові:

Булочка-рогалик 1 шт.
сосиска 1-2 шт.
Листок салату кілька шт.
корейська морквина 80 г
Солоні огірки 1 шт.
Майонез, кетчуп, гірчиця за смаком
спеції за смаком
сир 100 г

Процес приготування:

  1. Підготуйте булочку – розріжте її навпіл так, щоб низ залишився нерозривним (як для хот-дога).
  2. Зробіть соус з гірчиці, майонезу і кетчупу. За бажанням додайте спеції або перець. Добре перемішайте і рясно змастіть булочку з усіх боків і всередині.
  3. Наріжте солоні огірки невеликий соломкою.
  4. Вкладіть між шарами розрізаної булочки листя салату, потім сосиску, корейську моркву й огірки. Рясно присипте сиром.
  5. Відправляйте в мікрохвильовку або духовку на 7-10 хвилин, якщо є функція «гриль», можете нею скористатися. Якщо є домашній гриль – використовуйте його. Домашній ледачий хот-дог готовий!

Основні інгредієнти

Сосиски прийнято класифікувати на види, які передбачають відмінності в складі розглянутого м’ясного продукту:

Чи потрібно усувати оболонку?

Оболонка є головною складністю в варінні. Якщо вона натуральна, то можна варити вироби разом з нею, а штучні краще попередньо зняти. Якщо ж цього не робити, то не варто переварювати продукт.

Поліетиленова упаковка легко знімається з ковбасних виробів, потрібно лише трохи надрізати її ножем. Штучна оболонка усувається складніше, особливо після відварювання.

З чим можна поєднувати сосиски? Як гарнір відмінно підійдуть відварені макарони, спагетті, картопляне і горохове пюре, гречка, перловка. Поєднують ковбасні вироби і з овочевими рагу. З них виходять швидкі сніданки, наприклад омлети. Продукція використовується в приготуванні начинок для випічки. Вживати сосиски слід в міру, і тоді ніякої шкоди не буде.

І трохи про секрети

Історія однієї з наших читачок Аліни Р .:

Особливо пригнічує мене моя вага. Я сильно набрала, після вагітності важила як 3 сумоїста разом, а саме 92кг при зрості в 165. Думала живіт зійде після пологів, але немає, навпаки стала набирати вагу.

Як впоратися з перебудовою гормонального фону і ожирінням? Але ж ніщо так не спотворює або молодить людину, як його фігура. У свої 20 років я вперше дізналася, що повних дівчат називають «ЖІНКА», і що «таких розмірів не шили».

Далі в 29 років розлучення з чоловіком і депресія.

Але що зробити, щоб схуднути? Операція лазерна ліпосакція? Дізнавалася – не менш 5 тисяч доларів. Апаратні процедури – LPG-масаж, кавітація, RF-ліфтинг, міостимуляція? Трохи доступніше – курс коштує від 80 тисяч рублів з консультантом дієтологом. Можна звичайно намагатися бігати на біговій доріжці, до нестями.

І коли на все це час знайти? Та й все одно дуже дорого. Особливо зараз. Тому для себе я вибрала інший спосіб.

Читати далі >>

Вся інформація на сайті надана в ознайомлювальних цілях. При повному або частковому відтворенні інформації з сайту без вказівки активного посилання на нього заборонено.

Корисні властивості

Говорячи про корисні властивості сардельок яловичих, слід зазначити, що користь організму принесе тільки якісний продукт, виготовлений з натуральної сировини, відповідно технології. Тому необхідно уважно читати всю інформацію, зазначену на етикетці.

Зміст вітамінів і макроелементів в сардельках таке, що, звичайно, вони не зможуть забезпечити організм всім необхідним. Але для цього людина і вживає різноманітну їжу, щоб отримати оптимальну кількість необхідних організму речовин для нормальної життєдіяльності. Сардельки яловичі володіють прекрасним смаком і ароматом.

Вони досить поживні, щоб дозволити організму відновитися після фізичних навантажень.

Правила варіння

Магазинна продукція повинна піддаватися термообробці. Для поліпшення її смаку, а також захисту від хвороботворних мікробів потрібно знати, як вариться вона. Ковбасні вироби кладуть в чисту воду, ставлять на плиту, а після закипання вимикають.

Проварювати протягом декількох хвилин їх потрібно в тому випадку, якщо невідомо, скільки і в яких умовах вони зберігалися. У киплячій воді ковбасні вироби зазвичай лопаються, через що втрачається їх смак. Щоб цього не було, треба попередньо проколоти їх виделкою в декількох місцях.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *